speaker-photo

Δάφνη Μπατσαρά

Batsara & Associates

Ξεκινώντας το έτος 2001 ως ασκούμενη δικηγόρος, στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, την (τότε) Νομαρχία Θεσσαλονίκης, στον Δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά και δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης, είχε την ευκαιρία να εργαστεί πάνω σε διάφορες νομικές υποθέσεις. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, εντάχθηκε σε πρόγραμμα ERASMUS, το οποίο διεξήχθη στην μηχανογραφική υπηρεσία των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, στα τμήματα εταιρειών και πτωχεύσεων. Η εμπειρία αυτή της έδωσε τα εφόδια να ιδρύσει το δικό της νομικό γραφείο το 2003 στη Θεσσαλονίκη. Η σύναψη συνεργασιών με άλλα νομικά γραφεία, ο συντονισμός και η αποτελεσματική διαχείριση των κοινών μας υποθέσεων, βοήθησε το γραφείο της να εξελιχθεί με θεαματικούς ρυθμούς.

Το χτίσιμο μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες και τους συνεργάτες της και η επιτυχής έκβαση των δύσκολων νομικών υποθέσεων που τους αφορούσαν, ήταν πάντα ο καλύτερος δείκτης αποτελεσματικότητας της.

 Επιτεύγματα:

 • Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω.
 • Με την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε., ήταν η δικηγόρος που χειρίστηκε, αγοροπωλησίες για λογαριασμό πολλών Βουλγάρων πελατών ακίνητα σε όλη τη Χαλκιδική. Η συνεργασία της με τους πελάτες αυτούς συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς πλέον διαθέτουν τις δικές τους επιτυχημένες τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως το Casa Paradiso στο Μαρμαρά Χαλκιδικής.
 • Από το 2012 έως το 2015, είχε την τιμή να εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι ικανότητες προσαρμογής και επικοινωνίας την βοήθησαν να κατανοήσει πολύ πιο βαθιά το ελληνικό νομοθετικό σύστημα και να εφαρμόσει παρεμβάσεις και πρακτικές, με στόχο να αλλάξει το άκαμπτο ελληνικό γραφειοκρατικό σύστημα και να το καταστήσει φιλικότερο προς το κοινό.
 • Το 2013 έγινε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, ως υπεύθυνη για τη σύνταξη του νέου Ελληνικού Αθλητικού Νόμου.
 • Από το 2014 μέχρι σήμερα, παραμένει νομικός σύμβουλος, σε έναν από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς της Ρουμανίας και των Βαλκανίων Cristian Tours.
 • Από το 2005 μέχρι και σήμερα, λόγω της στενής της ενασχόλησης με το αντικείμενο είναι μια απ τους πιο εξειδικευμένους δικηγόρους, για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών τύπου Airbnb.
 • Από το Νοέμβριο του 2016 έως το Φεβρουάριο του 2018, ήταν Διευθύντρια του γραφείου Υπουργού, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μέσα από αυτή την απαιτητική θέση, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος το Ναυτικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Η θέση αυτή της έδωσε, επίσης, μια εξαιρετική εικόνα των απαιτήσεων και προσκομμάτων της σύνθετης Ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Πάνω απ’ όλα όμως, της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει τις ηγετικές ικανότητές της, για να μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα πολιτικά και το σώμα ασφαλείας του Υπουργείου, που εργάζονταν και υπό την εποπτεία της, προκειμένου να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της κεντρικής διακυβέρνησης. Η προηγούμενη εμπειρία της και η πολύ καλή γνώση του επιχειρηματικού, αστικού και κοινοτικού δικαίου, των νόμων περί προστασίας του περιβάλλοντος, και ποινικού δικαίου, την βοήθησαν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης με απόλυτη επιτυχία.
 • Εξωτερική συνεργάτιδα νομικής υπηρεσίας από το 2018, του Γ.Ν.Α  «Ο Ευαγγελισμός».
 • Νομικές συμβουλές στο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π, σύνδεσμος ιδιοκτητών τουριστικών επαγγελματικών σκαφών.
 • Νομικές συμβουλές στην κλαδική ομοσπονδία κουρέων κομμωτών.
 • Νομικές συμβουλές στην εταιρία AUG SIGNALS Canada και HELLAS S.M. PC.
 • Συνεργάστηκε με Ναυτικές εταιρίες ( Νήσος Ν.Ε., Χρυσό Αστέρι Ν.Ε., star yachts ΝΕΠΑ,  Βερνίκος κόττερα αε.Attica Group Κλπ).
 • Εξωτερική συνεργάτιδα της ΕΔΥΤΕ Α.Ε
 • Νομικές συμβουλές στην εταιρία AGC EQUITY PARTNERS MANAGEMENT CONSULTANTS SA ( επενδυτικό σχήμα που πλειοδότησε σε διαγωνισμό τον Αστέρα Βουλιαγμένης).
 • Νομική σύμβουλος της εταιρείας HELLENIC BLUE DEVELOPMENT.
 • Συνεργάστηκε με τη  ΔΕΠΑΝ Δίκτυο Πόλεων

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

18 Φεβρουαρίου

Η μέρα και το περιεχόμενο είναι προσαρμοσμένο στους επιχειρηματίες (Property Managers) της βραχυχρόνιας μίσθωσης με τίτλο "Meet the Greeks".

 

Τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής επιτροπής, οι προκλήσεις που διαγράφονται σε επιχειρησιακό επίπεδο, τα στοιχεία και τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, οι λύσεις που μπορούν να έχουν στο προσφερόμενο προϊόν τους και οι παρουσιάσεις που θα γίνουν συνθέτουν το περιεχόμενο της πρώτης ημέρας. Παράλληλα θα υπάρχουν workshops που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της αγοράς Short-Term Rentals.

 

Η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου των Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA Greece), που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης και συσπείρωσης των Eλλήνων property managers σε μια συγκυρία συνεχών προκλήσεων.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Session 1: Data & Insights