Το αξιόπιστο Wi-Fi απαραίτητη πλέον υπηρεσία για τα airbnb

 Το αξιόπιστο Wi-Fi απαραίτητη πλέον υπηρεσία για τα airbnb

Το υψηλής ταχύτητας και αξιόπιστο Wi-Fi είναι πλέον ζωτικής σημασίας υπηρεσία για τα airbnb. Και αυτό γιατί ο πληθωρισμός ωθεί όλο και περισσότερο κόσμο στην αναζήτηση πιο φτηνών προορισμών για μακροχρόνια διαμονή ή για εργασία εξ αποστάσεως.

Η πλατφόρμα Speedy, που αξιολογεί την απόδοση του Wi-Fi στις κρατήσεις καταλυμάτων τύπου airbnb, σε ανάλυσή της επισημαίνει ότι εφεξής θα βλέπουμε μια αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα με καλό Wi-Fi.

Ο κόσμος της τεχνολογίας ακινήτων εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν αποτελεί εξαίρεση, τονίζουν οι συνιδρυτές της πλατφόρμας Philip Pickard και ο Nick Smuts.

Οι οικοδεσπότες, αναφέρουν, πρέπει να εξετάσουν ποιες τεχνολογικές δυνατότητες μπορούν να εφαρμόσουν στο ακίνητό τους και να δημιουργήσουν έναν οδικό χάρτη που ξεκινά με τη σταθερή συνδεσιμότητα.

Απαραίτητο για το 84% των Αμερικανών

Σύμφωνα με μελέτη του Digital Information World, πάνω από 8 στους 10 Αμερικανούς (84%) δηλώνουν ότι θα αποφύγουν να κάνουν κράτηση σε ακίνητο βραχυπρόθεσμης μίσθωσης εάν έχουν κακές κριτικές. Στις κακές κριτικές περιλαμβάνεται και το αξιόπιστο Wi-Fi.

Μάλιστα, το 74% ανέφερε ότι το Wi-Fi είναι αναπόσπαστο μέρος των ταξιδιωτικών τους σχεδίων, με το 43% να το χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντικό και το 30% να το θεωρεί απαραίτητο.

Γι’ αυτό και θεωρούν προορισμούς με υψηλές ταχύτητες στο ίντερνετ, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα Μπαρμπάντος, ως ιδανικούς προορισμούς για «ψηφιακούς νομάδες».

Πάνω από το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα ισχυρίστηκαν ότι έκαναν κράτηση σε ξενοδοχεία ή βραχυχρόνιες ενοικιάσεις μέσω Airbnb για να εργαστούν εξ αποστάσεως, επομένως είναι αυτονόητο πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτούς το πολύ καλό Wi-Fi.

Όπως υπογραμμίζεται στη μελέτη, η εξ αποστάσεως εργασία ενδιαφέρει πάνω από 500 εκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως. Πλέον, αυτό που κάποτε ήταν όνειρο τώρα αποτελεί προσδοκία, αν όχι απαίτηση, για πολλούς.

Αναζήτηση φτηνότερης διαμονής λόγω του πληθωρισμού

Με τον πληθωρισμό σε υψηλό όλων των εποχών να δημιουργεί κρίση κόστους διαβίωσης, οι σημαντικά χαμηλότερες τιμές ενοικίων και τροφίμων δίνουν στους εργαζόμενους εξ αποστάσεως την ελευθερία να ζήσουν τη ζωή που θέλουν και να είναι πιο ευτυχισμένοι γι’ αυτό.

Σε σύγκριση με το Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη, οι ψηφιακοί νομάδες που ζουν σε φθηνότερες τοποθεσίες, μπορούν να περιμένουν να εξοικονομήσουν περίπου 30 έως 35% σε ενοίκια, είδη παντοπωλείου, δημόσια μέσα μεταφοράς και φαγητό έξω. Επιπλέον, πολλοί προορισμοί εισάγουν χαμηλότερους φόρους γι’ αυτήν την κατηγορία εργαζομένων, γεγονός που αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα.

Για να απολαύσουν αυτά τα προνόμια, όμως, το υψηλής ταχύτητας και αξιόπιστο wi-fi είναι ζωτικής σημασίας.

Απαιτούν απόδοση δικτύου εταιρικής ποιότητας, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικοδεσπότες πρέπει να επανεξετάσουν το σχεδιασμό, τη διαχείριση και την προώθηση των δικτύων wi-fi τους, επειδή οι διακοπές στο διαδίκτυο έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν ακόμη και μια διαμονή πέντε αστέρων.

Οι περισσότεροι συνδεδεμένοι επισκέπτες απαιτούν μεγαλύτερο εύρος ζώνης, ασκώντας πρόσθετη πίεση στα υπάρχοντα δίκτυα Wi-Fi. Οι αυξήσεις στην κατανάλωση εύρους ζώνης ήταν δραματικές, συνήθως αυξάνονται κατά περίπου 50% ετησίως. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο τέσσερις συσκευές και εγγράφονται σε τέσσερις υπηρεσίες ροής με αυξανόμενους καταλόγους περιεχομένου βίντεο 4K.

Χωρίς απόλυτη συνδεσιμότητα, εξάλλου, τα chatbots δεν μπορούν να επεξεργαστούν αιτήματα, οι έξυπνες κλειδαριές δεν λειτουργούν και οι κάμερες ασφαλείας τίθενται εκτός σύνδεσης.

Τελικά, οι λειτουργίες διακόπτονται συνεχώς, γεγονός που αφήνει δυσαρεστημένους όχι μόνο τους επισκέπτες για τις ελλιπείς υπηρεσίες, αλλά και τους οικοδεσπότες που χάνουν έσοδα λόγω των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτορείων [OTAs] που εκδίδουν αυτόματες επιστροφές χρημάτων στους επισκέπτες.

The post Το αξιόπιστο Wi-Fi απαραίτητη πλέον υπηρεσία για τα airbnb appeared first on BnB News!.