Οι υψηλές πληρότητες στις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα φέρουν αυξημένα έσοδα το 2023

 Οι υψηλές πληρότητες στις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα φέρουν αυξημένα έσοδα το 2023

Το παζλ στις παραμέτρους που καθορίζουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις παγκοσμίως, όπως διαμορφώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, προμηνύει ότι το 2023 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον κλάδο.

Σύμφωνα με την ανάλυση της KeyData, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μέσες ημερήσιες τιμές αυξήθηκαν κατά 3,4% και η πληρότητα αυξήθηκε κατά 17,6%, ενώ τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο είναι 21,6% περισσότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο το 2022.

Αυτό το αποτέλεσμα προκύπτει από τον συνδυασμό της αύξησης της ζήτησης και των λιγότερων διαθέσιμων καταχωρίσεων, σε απόλυτους αριθμούς, στις μεγάλες πλατφόρμες. Αντίθετα, το 2022 παρατηρήθηκε υψηλή προσφορά και συνακόλουθη μείωση των επιπέδων πληρότητας για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Αυξημένη πληρότητα το 2023

Το 2023 διαφαίνεται ότι μέρος αυτής της διαφοράς προσφοράς θα έχει αντανάκλαση στο ποσοστό πληρότητας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Πρόσφατα δεδομένα από την AirDNA δείχνουν ότι οι μεγαλύτερες διαμονές αυξήθηκαν κατά 71% και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20% των διανυκτερεύσεων που κρατήθηκαν μέσω Airbnb, σε σύγκριση με το 14% πριν από την πανδημία. Και οι διαμονές είναι πάνω από 28 ημέρες.

«Ενώ η εικόνα μπορεί εύκολα να αλλάξει, αυτές οι αρχικές μετρήσεις της αγοράς υποδεικνύουν μεγαλύτερη ζήτηση και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην πλειονότητα των καταναλωτών που μπορεί να αντέχουν τις πιέσεις κόστους ζωής καλύτερα από το αναμενόμενο. Ωστόσο, τυχόν οικονομικοί κραδασμοί φέτος θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα αρκετά δραματικά», σημείωσε η Melanie Brown, εκτελεστική διευθύντρια του Data Insights της Key Data.

Οι καταχωρίσεις στις μεγάλες πλατφόρμες

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 22% των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης παγκοσμίως φιλοξενούνται στα κορυφαία διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία.

Η Ευρώπη έχει πάνω από 7 εκατομμύρια καταχωρίσεις σε σύγκριση με τα 3,7 εκατομμύρια στη Βόρεια Αμερική. Η Λατινική Αμερική και η Ασία φιλοξενούν λίγο λιγότερο από 1 εκατομμύριο καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ η Ωκεανία αναφέρεται με 300.000 καταχωρίσεις, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Transparent.

Από αυτόν τον αριθμό συνολικά, μόνο το 6% είναι καταχωρημένο και στα τρία κύρια διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ μόνο το 1% είναι καταχωρημένο αποκλειστικά στην Booking.com και στη Vrbo.

Αυτό σημαίνει ότι το 73% των παγκόσμιων ακινήτων βραχυπρόθεσμης ενοικίασης είναι καταχωρημένα στην Airbnb, η Booking έχει το 32% των καταχωρήσεων και η Vrbo το 23%.

Η πλειονότητα, το 52%, του τρέχοντος παγκόσμιου αποθέματος ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης για διακοπές είναι καταχωρημένη αποκλειστικά στην Airbnb.

Πολλά ακίνητα, εξάλλου, παρατίθενται σε πολλούς διαδικτυακούς ιστότοπους ταξιδιωτικών πρακτορείων.

The post Οι υψηλές πληρότητες στις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα φέρουν αυξημένα έσοδα το 2023 appeared first on BnB News!.