ΗΠΑ – Νέα Υόρκη: Κατηγορείται για απάτη ο «Λύκος της Airbnb»

 ΗΠΑ – Νέα Υόρκη: Κατηγορείται για απάτη ο «Λύκος της Airbnb»

Ο Konrad Bicher, αποκαλούμενος «Λύκος της Airbnb» αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηλεκτρονική απάτη και κλοπή ταυτότητας, σε ένα «κόλπο» που φέρεται να του απέφερε 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων.

Ο 31χρονος από τη Φλόριντα, συνελήφθη τον Ιούνιο, αλλά οι κατηγορίες του απαγγέλθηκαν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Η υπόθεση

Υποστηρίχθηκε πως από το 2019 ο Bicher υπέγραψε 18 συμβόλαια ενοικίασης με ιδιοκτήτες ακινήτων και έπειτα έβαλε τα ακίνητα στην πλατφόρμα της Airbnb. Παράλληλα, δεν πλήρωνε τα μισθώματα που είχαν συμφωνηθεί, τα οποία συνολικά ήταν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ακόμη, κατά την πανδημία ο κατηγορούμενος πήρε δάνεια 565.000 δολαρίων, από το πρόγραμμα Paycheck Protection Program. Πρόκειται για ένα δάνειο που δίνεται σε μικρές επιχειρήσεις για να καλυφθούν κόστη μισθοδοσίας έως και 8 εβδομάδων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας. Παρόλα αυτά, δήλωνε στους ιδιοκτήτες πως δεν έχει τα χρήματα για να καταβάλει τα ενοίκια. Λέγεται πως οι αιτήσεις για τα δάνεια αυτά, περιείχαν ψευδείς πληροφορίες.

Όταν τα συμβόλαια έληξαν, ο Bichen αρνιόταν να φύγει, ενώ διατηρούσε τις καταχωρήσεις του στην πλατφόρμα. Σημειωτέον, στα συμβόλαια αναφερόταν ρητά πως απαγορευόταν η χρήση των ακινήτων για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Στη Νέα Υόρκη, η βραχυχρόνια ενοικίαση ολόκληρου διαμερίσματος για λιγότερες από 30 ημέρες απαγορεύτηκε δια νόμου από το 2011. Το 2016, η πολιτεία απαγόρευσε και τη διαφήμιση παράνομων ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Τα περισσότερα ακίνητα που ενοικίαζε ο «Λύκος της Airbnb» βρισκόταν στο Upper Manhattan και το West Side. Μυστικό παραμένει το που κατοικεί. Δύο από τις μηνύσεις δεν παραδόθηκαν, γιατί οι δικαστικοί κλητήρες δεν μπόρεσαν να τον βρουν.

Η απάτη αποκαλύφθηκε νωρίτερα μέσα στο 2022, όταν αρκετοί από τους ιδιοκτήτες κατηγόρησαν τον Bicher για μη καταβολή των ενοικίων. Ο ίδιος, αρνείται τις κατηγορίες, ενώ και οι δικηγόροι του ανέφεραν πως θα αμφισβητήσουν τις κατηγορίες και θα δηλώσουν αθώοι.

Από την πλευρά της, η Airbnb, ανέφερε μέσω εκπροσώπου της:

«Αυτού του είδους η δραστηριότητα δεν έχει καμία θέση στην πλατφόρμα μας και στο παρελθόν απαγορεύσαμε την πρόσβαση αυτού του οικοδεσπότη στην Airbnb. Επιδιώξαμε να συνεργαστούμε πλήρως με το FBI για την έρευνά του».

The post ΗΠΑ – Νέα Υόρκη: Κατηγορείται για απάτη ο «Λύκος της Airbnb» appeared first on BnB News!.