Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να προσελκύσετε ψηφιακούς νομάδες

 Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να προσελκύσετε ψηφιακούς νομάδες

Σε 23 εκατομμύρια υπολογίζουν τους ψηφιακούς νομάδες σε όλο τον κόσμο οι ειδικοί της τεχνολογίας καταλυμάτων, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο τους στο blog.staah.com.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν το 50% των ψηφιακών νομάδων προέρχεται από τις ΗΠΑ και ακολουθούν οι νομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο με 7%, τη Ρωσία με 5% και τον Καναδά και τη Γερμανία με 4%.

Οι ψηφιακοί νομάδες από τις ΗΠΑ κατέγραψαν εκπληκτική αύξηση 131% σε σύγκριση με το 2019 πριν από την πανδημία. Τώρα διαπιστώνεται μια σταθερά ανοδική πορεία με ήπιους ρυθμούς.

Ιδού, όμως, τι πρέπει να ξέρουν τα καταλύματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης για να προσελκύσουν ψηφιακούς νομάδες:

Ποιοι είναι οι ψηφιακοί νομάδες;

Οι ψηφιακοί νομάδες γενικά συνδυάζουν την εργασία εξ αποστάσεως από τον τόπο που διαμένουν με τα ταξίδια για διάφορους λόγους και χρονικά διαστήματα.

Παθιασμένοι για νέες περιπέτειες, ξέρουν πώς να αξιοποιούν στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες και χρειάζονται μόνο μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο για να εργαστούν από οπουδήποτε στον κόσμο.

Ενώ αυτή η κοινότητα υπήρχε πάντα, η δημοτικότητά τους φαίνεται να έχει επιταχυνθεί μετά την πανδημία, καθώς οι κανόνες εργασίας έχουν γίνει πιο χαλαροί παγκοσμίως και η ευέλικτη ή η εξ αποστάσεως εργασία είναι σχεδόν σαν μια νέα κανονικότητα.

Ποιο είναι το προφίλ των ψηφιακών νομάδων

Προφανώς είναι λάτρεις των ταξιδιών, αλλά διαβάστε τα “θέλω” και τις “επιθυμίες τους”:

** Επιλέγουν τον προορισμό τους με βάση ορισμένα συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η ασφάλεια, η τιμή της διαμονής, η ταχύτητα του Διαδικτύου και οι χώροι εργασίας που προσφέρονται. Το κόστος ζωής και το προσβάσιμο και αξιόπιστο διαδίκτυο ήταν οι κύριοι παράγοντες που επηρέασαν την απόφασή τους.

** Σύμφωνα με την Statista, η πλειονότητα των ψηφιακών νομάδων διαβιώνει σε ξενοδοχεία (51%), στη συνέχεια με φίλους/οικογένεια (41%), Airbnb (36%), αυτοκίνητο/βαν/RV (21%) και ξενώνες (16%).

** Οι ψηφιακοί νομάδες προέρχονται πρωτίστως από την ηλικία πέριξ των 30 ετών. Όμως, υψηλό μερίδιο έχει και η ηλικιακή ομάδα 40-59 ετών, σύμφωνα με το Statista.

Οι Millennials αποτελούν το 47% του συνόλου των ψηφιακών νομάδων.

Το 61%, εξάλλου, είναι άνδρες και το 37% γυναίκες.

** Τα κορυφαία μέρη στα οποία ταξιδεύουν οι ψηφιακοί νομάδες είναι η Αμερική (53%), η Δυτική Ευρώπη (18%) και η Ασία (13%).

** Οι περισσότεροι ψηφιακοί νομάδες (περίπου 71%) επισκέπτονται 1-2 χώρες το χρόνο, ενώ το 19% επισκέπτεται 3-4 χώρες.

Πώς να προσελκύσετε ψηφιακούς νομάδες στην ιδιοκτησία σας;

** Η ευελιξία είναι πρωταρχικής σημασίας γι’ αυτήν την ομάδα. Διατηρήστε ευέλικτες τις κρατήσεις και τις επιλογές πληρωμής για να προσελκύσετε ψηφιακούς νομάδες.

** Φροντίστε τις ανέσεις και την τεχνολογία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους – το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας είναι ζωτικής σημασίας.

** Το «Φιλικοί χώροι για φορητούς υπολογιστές» έχει μεγάλη αναζήτηση από ψηφιακούς νομάδες. Δημιουργήστε χώρους και ένα περιβάλλον κοινωνικό και εύκολο για τους ψηφιακούς νομάδες να εργαστούν.

** Συνεργαστείτε με τοπικές επιχειρήσεις και τις κοινότητες για να προσφέρετε σε αυτούς τους επισκέπτες εμπειρίες της τοπικής κουλτούρας.

** Εξασφαλίστε διαδικτυακή παρουσία μέσω On Line Tour Operator (OTA), ιστότοπου και καναλιών κοινωνικής δικτύωσης.

** Προσφέρετε εκπτώσεις και προσφορές, ιδιαίτερα για διαμονές μακράς διάρκειας.

The post Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να προσελκύσετε ψηφιακούς νομάδες appeared first on BnB News!.