Ανοδικά οι κρατήσεις στα Airbnb και Σεπτέμβρη – Οκτώβρη
Με άνοδο 31% για τον Σεπτέμβρη και 30% για τον Οκτώβρη εμφανίζονται οι κρατήσεις σε καταλύματα τύπου Airbnb στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της πανευρωπαϊκής κατάταξης σε ό,τι αφορά τη ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης το φετινό καλοκαίρι. Και η ζήτηση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, συμβάλλοντας στην επέκταση της τουριστικής σεζόν.
Σύμφωνα με τη διεθνή εταιρεία αναλύσεων AirDNA, η οποία επεξεργάζεται στοιχεία από τις πλατφόρμες Airbnb και Vrbo, τον Ιούλιο, οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ήταν αυξημένες κατά 8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο επτάμηνο του περασμένου έτους.
H σύγκριση με τα επίπεδα του 2019 είναι ακόμα εντυπωσιακότερη. Τον Ιούλιο η ζήτηση αυξήθηκε κατά 35% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ποσοστό που αποτελεί τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό αύξησης πανευρωπαϊκά μετά τη Γαλλία.
Και αυτό, μετά την εντυπωσιακή πορεία του Ιουνίου, όταν η ζήτηση κινήθηκε με ρυθμούς αύξησης 50,5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019.
Η αιχμή της σεζόν, ο Αύγουστος, κινείται επίσης ανοδικά. Τα στοιχεία της AirDNA έως τα μέσα του μήνα, έδιναν ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.
Αισιοδοξία για πολλούς προορισμούς προκαλούν τα μέχρι τώρα στοιχεία για το φθινόπωρο. Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή εμφανίζει άνοδο 31% στα Airbnb για τον Σεπτέμβρη σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και 30% για τον Οκτώβρη.
Και οι πληρότητες ανέβηκαν σημαντικά το καλοκαίρι: στο 57,6% τον Ιούνιο και στο 68% τον Ιούλιο. Η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 234 ευρώ στα 136.800 καταλύματα που είναι διαθέσιμα προς βραχυχρόνια μίσθωση τους θερινούς μήνες.
50 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο στην Ευρώπη
Η ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης πανευρωπαϊκά τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 8,7% σε ετήσια βάση και κατά 13,8% σε σύγκριση με το 2019. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 50 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ευρώπη τον Ιούλιο.
Αυτό οδήγησε σε αύξηση των μέσων τιμών κατά 16,9% σε σύγκριση με το 2022 και 38,2% σε σύγκριση με το 2019, με αποτέλεσμα τα έσοδα του κλάδου να αυξηθούν κατά 27,1% έναντι του 2022 και 57,3% από το 2019.
Πανευρωπαϊκά η ζήτηση για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο επιταχύνεται κατά 31% και 33% υψηλότερα από πέρυσι και η ζήτηση για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κινείται 20% υψηλότερα από πέρυσι. Μάλιστα, οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τον πολύ θερμό Ιούλιο για μελλοντικά ταξίδια καταγράφεται κατά 17% υψηλότερη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Μεταξύ των 20 κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών, η Νορβηγία (+42%), η Πολωνία (+36%), η Ουγγαρία (+30%) και η Σουηδία (+29%) βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σε σύγκριση με πέρυσι. Στην Πολωνία και τη Νορβηγία η ζήτηση για κρατήσεις αυξήθηκε εντυπωσιακά κατά 68% και 55% αντίστοιχα τον Σεπτέμβριο και 60% και 45% τον Οκτώβριο. Οι χώρες που υστερούν σε ρυθμό ζήτησης φέτος το φθινόπωρο είναι η Ελβετία, η Ολλανδία και η Κροατία, οι οποίες βλέπουν μόνο 10% περισσότερες διανυκτερεύσεις για τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο σε σύγκριση με πέρυσι.
The post Ανοδικά οι κρατήσεις στα Airbnb και Σεπτέμβρη – Οκτώβρη appeared first on BnB News!.